Vad och varför

Alltid annonser till låga priser

I Sparälgens lågpriskalender hittar du annonsplatser till bästa pris i Norran, Norra Västerbottens största dagstidning. Varannan vecka släpper vi tillgängliga annonser för de kommande två veckorna, alltid till mellan 40 och 70 procents rabatt på ordinarie pris. Alla företag som är registrerade på sparälgen.se kan när som helst logga in och boka och betala annonser direkt på webben. Antalet är begränsat, men är man snabb kan man fynda riktigt ordentligt.

Varför en lågpriskalender?

Vi vet att annonser i dagstidningen ger effekt. Bra effekt. Ändå upplever många företag att det är dyrt att annonsera. En del känner sig osäkra på hur mycket det egentligen är värt för företaget att synas, andra tycker sig inte ha tid att ordna det som krävs praktiskt. Har man dessutom en liten marknadsföringsbudget är alla insatser stora och viktigt beslut, och självklart vill man välja både smart och rätt.
Vi på Norran ville se om det går att göra det både enklare och billigare att våga prova annonsering. Lågpriskalendern är anpassad främst för företag som inte skulle annonsera hos oss i vanliga fall. Som kanske inte har behov av exakta införandedagar, en regelbundenhet eller en specifik placering i tidningen – men som är nyfikna. Tack vare stora rabatter på utvalda annonsformat kan lågpriskalendern hjälpa till att mångdubbla marknadsföringsbudgeten och ge ännu mer effekt för pengarna, utan att man riskerar för mycket.
Lågpriskalendern är samtidigt ett helt nytt sätt att köpa och sälja annonser – unikt bland dagstidningar i Sverige. Med ett större mått av gör-det-själv, men i gengäld mycket lägre priser. Till skillnad från annonsavdelningen på tidningen är Sparälgen.se öppen dygnet runt, så att du kan hantera din marknadsföring på tider som passar dig. Är man en liten egenföretagare hinner man ju kanske inte allt under kontorstid.

Hur kan det vara så billigt?

Lågpriskalendern innehåller ett begränsat antal annonser, och bara utvalda format. Tillgång och efterfrågan styr utbudet. Du som bokar en annons i kalendern kan bestämma vilken dag den ska publiceras, men inte var i tidningen den ska placeras. Det styr Norran beroende på vad som passar oss bäst den aktuella utgivningsdagen.
I lågpriskalendern gäller det att vara snabb. Många företag konkurrerar om platserna och det är den som engagerar sig mest som får det bästa priset. Framförallt gör du hela jobbet själv, från bokning till betalning och uppladdning av material. Det innebär lägre priser, men du måste hålla koll själv så att allt blir rätt.